Aluksi emme kysy ”Mitä se merkitsee minulle?”mutta ”Mitä se merkitsi alkuperäisille lukijoille?”; myöhemmin voimme kysyä, ”Mitä se merkitsee minulle?”. Meidän on otettava huomioon tekijän ja vastaanottajien historiallinen ja kulttuurinen tausta.
”3 päivää & 3 yötä”(Matt. 12:40) ovat johtaneet siihen, että jotkut ovat keksineet "keskiviikon ristiinnaulitsemusteorian", erit. Armstrongismin kultin. Kuinka Jeesus kuoli perjantaina iltapäivällä ja nousi sunnuntaiaamuna vielä "nousi kolmantena päivänä" (Matt. 16: 21)? "Kolmen" tai "päivän" tarkat merkitykset eivät auta selittämään ilmeistä ristiriitaa.
Tarvitsemme historiallisen makupalan: Juutalaiset laskivat minkä tahansa päivän osan koko päiväksi, koska laskisimme ämpäriä vettä (jos vettä olisi kuusi ja puoli ämpäriä, voisimme sanoa, että oli 7 ämpärillistä vettä, vaikka yksi oli vain osittain täynnä). Juutalaisten mielestä mikä tahansa päivän osa laskettiin täydeksi päiväksi, ja päivät alkoivat klo 18 ja päättyivät klo 18. Perjantai klo 15 - 18 = 1. päivä. Perjantaista klo 18 - lauantaihin klo 18 = 2. päivä. Lauantaista klo 18 aina sunnuntaihin klo 5 –15 on 3. päivä. Tulkkaus kulttuurikontekstissa pitää meidät poissa vaikeuksista.
1- Moos.15:7-21. Historiallinen asiayhteys on, että eläinten leikkaaminen kahteen osaan ja sitten kävely kappaleiden välillä oli normaali tapa tehdä sopimus Abrahamin päivänä. Molemmat osapuolet kävelivät välillä lupaamalla, että hajoaminen tapahtuu heille, jos he eivät vastaa heidän osuuttaan sopimuksesta. Mutta tässä tapauksessa vain Jumala menee läpi, mikä tekee siitä yksipuolisen liiton.